tiistai 14. lokakuuta 2014

Kilpailulupiin ei ole tulossa suuria muutoksia

Kilpailulupakäytäntö säilyy uudessa kilpailujärjestelmässä kutakuinkin ennallaan. Seura- ja aluelupien nimet muuttuvat E- ja D-luviksi. Ratsastaja tietää jatkossakin kilpailukutsun perusteella, mikä on kyseisen kilpailuluokan minimilupavaatimus. Lupien hintataso on esitetty pidettäväksi ennallaan; hinnat vahvistetaan marraskuussa liiton syyskokouksessa.

Vaikka lupakäytäntö ei juuri muutu, uusia tapoja järjestää kilpailuja tullaan näkemään varmasti: vuodenvaihteen jälkeen 2-5 -tason kilpailuissa voidaan järjestää kaiken tasoisia luokkia.

Esimerkiksi: jos aikaisemmin olet kilpaillut seuraluvalla, kannattaa nyt harkita D-luvan ottamista, jolloin saat oikeuden osallistua entistä useampaan kilpailuun. 2-5 -tasolla ratsastavan kilpailijan kannattaa kuitenkin muistaa, että hevosen vuosimaksut ja rokotukset tulee olla voimassa sen mukaan, mitä korkeamman tason kilpailuun osallistuessa edellytetään.

Hangon SeaHorse Weekissä kisataan kaiken tasoisia luokkia samalla areenalla.Kilpailuja järjestävälle taholle uusi lupakäytäntö tuo kannustimia: jatkossa kaiken tasoisia luokkia voi järjestää samassa tapahtumassa ja potentiaalinen lähtijämäärä kasvaa. Toisaalta, kilpailun osallistumisoikeuden rajaaminen luvan perusteella on uusi mahdollisuus järjestäjälle.

Kilpailijan kannalta muutos tuo paljon hyvää: on oletettavaa, että kilpailukalenteriin tulee jatkossa aiempaa enemmän valinnan varaa. Oman urapolun kannalta tämä on positiivinen asia: mahdollisuudet osallistua isompiin kilpailutapahtumiin moninkertaistuvat.

Tässä vielä pähkinänkuoressa, minkälaisia lupia ensi vuonna on mahdollista hankkia:


Aurinkoa,
Minna

PS. Yllä olevassa, Hangon SeaHorse Weekissa napatussa kuvassa radalla on Kirvunkylän ratsastajien Mari Laine ja Hovi-Urho. Kuvan otti Jannica Fabritius.

2 kommenttia:

  1. Kuulin huhua että jatkossa hevosen olisi oltava Hippoksen rekisterissä että se saa kilpailla Suomessa. Pitääkö paikkansa? Mikäli pitää niin millä aikataululla tällainen Hippoksen monopolia puoltava pakko tulee voimaan?

    VastaaPoista
  2. Hei Adara, huhu on luultavasti lähtenyt liikkeelle EU-lainsäädännön muutoksesta, jonka mukaan jäsenvaltioiden tulee jatkossa pitää yhtenäistä rekisteriä maassa olevista hevoseläimistä. Tähän liittyvä kansallinen asetus on vielä työn alla. Seuraamme työn etenemistä. Me Ratsastajainliitossa työskentelemme yhdessä Hippoksen kanssa asiassa. Tavoitteena on saada toimiva ja mahdollisimman yksinkertainen ratkaisu aikaiseksi, joka tyydyttää myös viranomaisia.

    VastaaPoista