torstai 28. elokuuta 2014

Mikä muuttuu?

Suurimmat muutokset ovat nämä: kilpailutasot muuttuvat ja kvaalijärjestelmä on kaikissa lajeissa suosituksen sijaan pakollinen.

1.1.2015 harjoitus-, seura-, alue- ja kansallisen tason kilpailut muuttuvat 1-5 -tason kilpailuiksi näin:

Taso 1 = vanha kilpailuharjoitus- ja seurataso
Taso 2 = vanha aluetaso
Taso 3 = vanha kansallinen taso
Taso 4 = vanha kansallinen taso
Taso 5 = vanha kansallinen taso

Mitä suurempi tason numero, sitä vaativampi kilpailu.

Vanha "Kansallinen taso" jakautuu ensi vuonna kolmeen eri tasoon. Kolmonen on kilpailullisesti vanhaan kansalliseen tasoon peilattuna helpoin ja järjestelyiltään kevyin taso. Nelostasoa ovat esimerkiksi eri lajien SM-kilpailut. Vitostason kilpailusta esimerkkinä voidaan käyttää Helsinki International Horse Show:ta, joka on sekä kilpailullisesti vaativa että myös tarkoin suunniteltu ja toteutettu yleisötapahtuma.

Kilpailujärjestelmäuudistuksen projektipäällikkö Marian Seppälä esitteli menneellä viikolla projektin etenemistä sekä joukolle lajivalmentajia että alueiden puheenjohtajia.

Marian Seppälä taustoittaa muutoksia (Kuva: Sonja Holma)


"Vielä on useita asioita vireillä ja on myös selvää, että senkin jälkeen, kun asiat on saatu paperille, tulee uudistuksia testata rohkeasti käytännössä. Uutta järjestelmää tai sen myötä kehittyvää uudenlaista kilpailukulttuuria ei rakenneta päivässä eikä kahdessa", Seppälä tuumii. 

Lauantain tiedotustilaisuudessa oli paikalla useita alue- ja lajivaikuttajia ja keskustelusta oli helppo ymmärtää, että niin eri alueilla kuin eri lajeilla on varsin erilaisia tarpeita ja joustavuutta kilpailujen järjestämiseen tuova uudistus tulee aitoon tilaukseen. "Kun kilpailujen hakeminen helpottuu, tulee kilpailukalenteriin toivottavasti aiempaa enemmän ja monipuolisempaa tarjontaa", Seppälä summaa.

Alueiden vaikuttajia keskustelemassa uudistuksista (Kuva:Susa Laine)Tasojärjestelmän ohella uudistus tuo kvaalit pakollisina kaikkiin lajeihin. Islanninhevosten askellajikilpailuihin päivitys on tervetullut: "Nyt pääsemme luvan kanssa uudistamaan käytäntöjämme. Kvaalit ovat olleet käytössä meillä jo aiemmin ja nyt tavoittelemme sitä, että saisimme lisää kisoja kaiken tasoisille ratsukoille", Tiina Savolainen kertoo iloisena.


Tiina Savolainen toivottaa kvaalit tervetulleiksi islanninhevosten kisoihin.


Seuraavassa blogipostauksessa kerrotaan lisää kvaalisäännöistä. Tällä välin, käy kurkistamassa alustavia esityksiä sääntömuutoksista täältä ja lähetä mieluusti palautetta linkin takaa löytyvän kyselyn kautta 30.9.2014 mennessä.

Helen Keller -niminen nainen sanoi muuten jossain kerran:
"Alone we can do so little; together we can do so much".

-Minna

1 kommentti:

  1. Korjaan yhteydessäni käytettyä lainausta:

    Islanninhevosilla kvaalit ovat olleet käytössä jo ennenkin. Tervetullutta on päivitys kvaaleihin ja kisajärjestelmäämme ylipäätään. Tavoitteena saada lisää kisoja kaiken tasoisille ratsukoille.

    Tiina Savolainen
    SIHY

    VastaaPoista